Македонски јазик, Правопис и Граматика


Кристина Велевска
Нема оцена
1,500 ден
4 students

Краток преглед на најчестите правописни и граматички грешки со кои секојдневно се среќаваме – на интернет, во медиумите, на билбордите и другите рекламни содржини, во секојдневната комуникација. Преку конкретни примери, оваа обука ќе им помогне на сите оние што сакаат да го подобрат своето познавање на македонскиот јазик. Елементарни, но клучни правила за пишување и изразување. Корисна за млади новинари или писатели што тукушто започнуваат, но и за сите оние што сакаат да ја подобрат како писмената така и говорената употреба на јазикот.

Тренер

Кристина Велевска

Овластен лектор и јазичен редактор по македонски јазик. Работи во издавачка куќа како лектор и јазичен уредник. Како лектор и преведувач има соработувано со повеќе издавачки куќи, маркетинг агенции, осигурителни компании, медиуми и слично. Преведува од српски, од хрватски и од англиски јазик. Приредувач е на три поетски антологии. Работела и како новинар и активист во граѓанска организација.

0.00 врз основа на 0 оценки

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Информации

  • Времетраење 3 hour
  • Студенти 2
  • Сертификат за завршувањеДа
  • Достапност24/7