21 март 2020


Предности на онлајн курс

Ако го читате текстов, значи веќе сте информирани за нашата платформа и веројатно размислувате за некој од нашите онлајн-курсеви. Но – можеби нешто сè уште ве кочи;…
21 март 2020


Колку го познавате мајчиниот јазик?

Има разлика меѓу „сфаќа“ и „сваќа“. Има и меѓу „Отидов да јадам луѓе“ и „Отидов да јадам, луѓе“. Во вториот случај една запирка спасува животи. Веруваме…
17 март 2020


50% попуст со sedidoma

Четиринаесет дена? Цел месец? Неколку месеци? Во време кога целиот свет е во костец со коронавирусот, затворени училишта, испразнети маркети, милиони луѓе во самоизолација и неверојатна паника…
26 мај 2019


Ваше ВЕБ портфолио

Замислете си во моментов да го слушате и гледате видео записот на вашиот кариерен идол од некое изминато време. Кариерен идол, не толку познат за светот, но…
3 април 2019


Процес од 5 “з” чекори

Процес од 5 чекори, нималку лесни, тежат како еден цел живот. Токму и во тоа е поентата, цел живот, чекори. Секој ден помалку, константно без прекин, чекор…
2 март 2019


Знаење од мудри генерации

Вообичаено се обраќаме кон мудрец за некој предизвик за кој немаме решение, барајќи совет како да постапиме. И тоа го правиме онака инстинктивно. Дефинирај мудрец? Тоа е…
19 јануари 2019


Поинаков начин на едукација

Живееме во време на брза еволуција, голем број на успешни приказни, достапност на информации во секој момент, а сепак посакуваме да учиме од експерти кои вештините ги…
11 јануари 2019


Incoterms, лесно како песна

Во светот на трговијата за да се остане конкурентен потребни се лојални купувачи, оптимизирани трошоци, стабилен пазар. Да се одржи балансот на овие три убавини е навистина…